Opinie o Nas
Najczęściej kupowane
Sałatka z orzechami nerkowca
Sałatka z orzechami nerkowca

Dorodne, świeże i soczyste warzywa prosto z grządki  to coś na co czekaliśmy cały rok. Sałatka, którą proponujemy to idealna kompozycja na obiad w upalne dni jak i  na spakowanie do lunch boxu na weekendowy wypad na działkę. Orzechy nerkowca i syrop z agawy dobrze pasują do białej kapusty i marchewki, a całość doskonale dopełni majonez i ekologiczny jogurt naturalny. Szybkość przygotowania jest jej również wielkim atutem.

SKŁADNIKI:
- kapusta włoska BIO - 1/2 szt.
- średnia marchewka BIO - 1 szt.
- mała czerowna cebula BIO - 1/2 szt.
- cebula dymka - 1 szt.
- syrop z agawy BIO - 1 łyżka
- majonez BIO - 1/2 szklanki
- jogurt naturalny BIO - 2 łyżki
- ocet jabłkowy BIO - 1-2 łyżka
- sól - 1 szczypta
- pieprz BIO - 1 szczypta
- orzechy nerkowca BIO - 3 szt.

Kapustę pokroić w cienkie paski. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej (grubej), cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Dymkę posiekać. Wszystko wymieszać w misce, przyprawić.
Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni, wysypać na deskę do krojenia, odstawić.
Majonez, jogurt, ocet i syrop z agawy, sól i pieprz wymieszać dokładnie. Sosem polać sałatkę. Orzechy grubo posiekać, posypać sałatkę. Całość wymieszać i podawać.

 


 

przepis pochidzi z portalu gotujwstylueko.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium