
Zdradzimy Wam sekret dobrego schabowego. Nie chodzi o mięso, chodzi o panierkę. Jeśli Panierka jest dobra, wychodzi genialny schabowy. Grzyby kania idealnie nadają się na zastępnik dobrego kotlecika, dlatego nie inaczej jest w tym przypadku. Chrupiąca skórka i delikatny grzybek w środku to sen o dobrym obiedzie. Udanej przygody.
Będziecie potrzebować :
- kanie - 4 szt.
- jajko - 1 szt.
- mąka - 4 łyżki
- bułka tarta - 4 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
KROK 1: Kanie myjemy, odcinamy ogonki, osuszamy, lekko solimy.
KROK 2: Jajko rozmącamy lekko solimy i pieprzymy.
KROK 3: Kanie panierujemy kolejno w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy je na małym ogniu.
przepis pochodzi z portalu gotujwstylueko.pl